گلیسیرین چیست؟ انواع کاربردهای گلیسیرین صنعتی

گلیسیرین چیست؟ انواع کاربردهای گلیسیرین صنعتی

گلیسیرین چیست؟ و چه کاربردهایی دارد؟

گلیسیرین یک الکل نوع قندی به وسیله فرمول شیمیایی C3H8O3 می‌باشد. اگرچه این نه از الکل خیلی مشابه به شکل ایزوپروپیل الکل دارد ، اما این دو به طور کامل با هم متفاوت هستند . از نظر جسمی ، گلیسیرینی که مایع است بدون رنگ می‌باشد و سمی نیست که این با طعم شیرین آن معلوم می‌شود.

از نظر شیمیایی هم این ماده یک نوع الکل هیدریک می‌باشد که به خاطر رطوبت پذیر بودن و حلالیتی که در آب دارد شناخته شده است. در ادامه با شیمی سنتر به بیان کاربردهای این نوع الکل می‌پردازیم.

کاربرد گلیسرین در لوازم آرایشی

ساختار 3 هیدروژنه این ماده به این معنا می‌باشد که این ماده قابلیت مخلوط شدن در آب را دارد و خیلی رطوبت پذیر می‌باشد. این به این معنا است که نه فقط داخل آب قابل حل شدن می‌باشد بلکه توانایی جذب آب از فضای اطراف را هم دارد. به همین خاطر است که عموما از آن به عنوان یک ماده مرطوب کننده یعنی یک ماده‌ای ‌که می‌تواند رطوبت را نگه دارد و ماده نرم کننده که خاصیت نرم کننده گی دارد استفاده می‌شود.

کاربرد گلیسرین در لوازم آرایشی

کاربرد گلیسرین در لوازم آرایشی

از آنجا که این نوع مایع سمی نیست ، می‌توان در همه بخش های گوناگون پوست مانند غشای مخاطی از آن استفاده نمود . همه این ویژگی‌ها ‌سبب می‌شود این ماده برای همه نوع کاربردهای آرایشی گزینه خوب و مناسبی باشد.

گلیسرین به عنوان مرطوب کننده

ویژگی مرطوب کنندگی و همین طور این ماده نرم کننده سبب شده تا این ماده برای آبرسانی و نرم نمودن پوست شما خیلی خوب باشد. پس عموما در تولید محصولاتی مثل انواع مرطوب کننده‌ها ‌و لوسیون‌ها ‌نیز این ماده یافت می‌شود.

گلیسرین در مراقبت از پوست

گلیسیرین نه فقط یک مرطوب کننده خیلی خوب می‌باشد ، بلکه دارای طیف گسترده‌ای ‌از خصوصیت های ترمیم کنندگی می‌باشد که این ماده را برای استفاده کردن در انواع گوناگونی از کالاهای مراقبت از پوست مناسب کرده است.

ویژگی مرطوب کنندگی و همین طور مزیت رطوبت پذیر بودن آن به این معنی می‌باشد که گلیسیرین در ترمیم کردن و بازسازی نمودن سلول های پوستی این توان را دارد تا حد زیادی تاثیرگذار باشد. به همین خاطر می‌تواند به ترمیم کردن ترک‌هایی ‌که در قسمت پاشنه های پا به وجود می‌آید، اگزما و درماتیت دست نیز مفید باشد.

استفاده کردن از این محلول همین طور مدت زمان ترمیم زخم و همین طور بهبود زخم را تا 25٪  کم می‌کند. جالب است که استفاده کردن از ماده این مایع می‌تواند ، pH پوست را دومرتبه متعادل نماید.

گلیسرین در صنایع غذایی

ویژگی های رطوبت دهنده و مزه شیرین این ماده به آن در مواد غذایی که به عنوان مرطوب کننده، امولسیفایر، ماده شیرین کننده و ماده نگهدارنده استفاده می‌شود، کارایی های فراوانی را در صنعت غذایی به وجود می‌آورد.

گلیسرین به عنوان شیرین کننده

طعم شیرینی که در این ماده وجود دارد یکی از ویژگی های شاخص آن است که به راحتی قابل تشخیص است. در حقیقت ، 60٪ شیرین‌تر  ‌از بقیه قندهایی است که به صورت تصفیه شده تولید می‌شود.

گلیسیرین در مواد غذایی به عنوان یک ماده شیرین کننده مصنوعی به کار گرفته می‌شود. به بستنی و اغلب غذاهایی که فرآوری شده هستند افزوده می‌شود. عموما در پخت و پز نیز کارایی دارد.

گلیسرین به عنوان امولسیفایر

از امولسیفایر در مواد غذایی کار گرفته می‌شود تا به عنوان یک ماده واسطه از جدا کردن روغن و آب در ترکیب جلوگیری نماید. این برای درست شدن امولسیون پایدار و همگن کمک زیادی خواهد کرد تا ماندگاری زیادتری داشته باشد.

به طور مثال زمان تهیه کردن نان ، امولسیفایرها برای نگه داری شکل ظاهری ، رطوبت دادن و همین طور دوام ماندگاری نان خیلی اهمیت دارد.

گلیسرین در مواد دارویی

این ماده یکی از ترکیبات پرکاربردی است که در داروها وجود دارند و در نسخه های پزشکی عموما این ترکیب وجود دارد که از این نظر بعد از آب جایگاه دوم را دارد . این ماده موارد استفاده و کارایی های خیلی فراوانی در حوزه ساخت دارو را به خود اختصاص داده است و عمدتا برای بهتر شدن طعم دارو از آن استفاده می‌کنند.

گلیسرین برای درمان ورم مغزی

ورم مغزی زمانی به وجود می‌آید که تجمع بیش از اندازه مایعات در محیط داخل سلولی مغز ایجاد شود. این بیماری عموما بعد از ضربه مغزی ، سرطان یا حتی سکته مغزی در انسان پدیدار می‌شود برای درمان این مریضی از این ماده استفاده می‌کنند.

سایر خواص گلیسیرین

چنانچه در اول این نوشته هم بیان شد این ماده یک نوع مایع شفاف، بی‌رنگ و بدون بویی است که دارای طعمی شیرین می‌باشد و با دارا بودن سه گروه هیدروکسیل، الکلی نوع سوم به حساب می‌آید.

این ماده شیمیایی در هجده درجه سانتی‌گراد ذوب خواهد شد و در دویست و نود درجه سانتی‌گراد می‌جوشد. ویسکوزیته آن خیلی بالا می‌باشد و برابر با یک و نیم پاسکال بر ثانیه می‌باشد.

سخن پایانی درباره گلیسیرین 

در این مقاله با ماده گلیسیرین آشنا شدیم. کاربردهایی که این ماده در صنایع مختلف از صنایع غذایی گرفته تا صنایع بهداشتی و آرایشی را نیز مورد مطالعه قرار دادیم. یکی از کاربردهایی که این ماده دارد استفاده از آن برای حفظ رطوبت و شیرین کنندگی و همین طور نگه داری محصول از خراب شدن است.این محصول در فروشگاه ما موجود است اگر تمایل به تهیه این محصول دارید جهت خرید گلیسیرین با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

جدیدترین مقالات منتشر شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مایل هستید مقالاتی که مورد علاقه شماست را برایتان ارسال کنیم؟ در صورت تمایل روی دکمه بله کلید کنید. خیر بله