جوش شیرین چیست؟ این جوش شیرین چیه که اینقدر کاربرد دارد

جوش شیرین چیست

جوش شیرین چیست؟

جوش شیرین چیست؟ بلعیدن آن چه فایده و ضرری دارد؟ جوش شیرین چه خاصیت هایی دارد؟ نکته جالب توجه اینجا است که این ماده تنها برای به کار بردن در صنایع غذایی نمی باشد و بخاطر خاصیت های فراوانی که دارد در صنعت های مختلفی کاربرد دارد. در این مقاله از شیمی سنتر کاربرد های بی نظیر این ماده مطلع خواهید شد.

جوش شیرین از چه چیزی درست شده است؟

این ماده که به آن بکینگ سودا نیز گفته می شود دارای ترکیبی شیمیایی است که با طبع و ساختار بدن انسانها ناسازگار است. شاید نمی دانستید که جوش شیرین از مخلوط یون سدیم و یون بی کربنات تولید میشود. سدیم بی کربنات به شکل کریستال جامد و با رنگ سفید می باشد که از لحاظ ظاهری بیشتر به شکل پودری است.

جوش شیرین را معمولا در کشور افریقای جنوبی بعنوان بی کربنات می شناسند. زمانی که این ماده با موادی چون آبلیمو یا سرکه ترکیب گردد، فاسد می شود. و از این ترکیب در مواد شوینده یا شست و شو به کار گرفته می شود. یکی از کاربرد های جوش شیرین استفاده در صنعت شیرینی پزی می باشد.

جوش شیرین چطور درست می شود؟

جهت ساخت جوش شیرین، ترکیبی از آب، سدیم کلراید، کربن دی اکسید و آمونیاک را درون ظرف واکنش میریزند و بعد به آن حرارت می دهند و پس از آن رسوبات سدیم بی کربنات به وجود می آید. اسم این روش تولید ، فرآیند سلوی می باشد. این روش در طی قرن 19 میلادی ابداع شد و با گذشت زمان ، کاربرد آن بیشتر و بیشتر شد. در شروع قرن 21، میزان ساخت جوش شیرین بیشتر از 10 هزار تن بوده است.

جوش شیرین و پف کردن خمیر نان و شیرینی

این ماده دارای ترکیبی قلیایی است و هنگامی که با مواد اسیدی ترکیب گردد گاز دی اکسید کربن آزاد می کند. وقتی که جوش شیرین را به خمیر نان یا کیک می افزایید، حباب های ریز کربن دی اکسید در آن گیر می کنند و موجب پف خمیر می شود.

مواد اسیدی که جهت ایجاد این واکنش تاثیر گذار هستند :

ابلیمو، سرکه، ماست، کرم تار تار و … می باشند.

جوش شیرین به محض تجزیه در اثر گرما ، شروع به تولید گاز می کند و در این صورت جهت ایجاد واکنش احتیاجی به مواد اسیدی نداریم، این تولید گاز معمولا در دمایی بیش از 80 درجه سانتی گراد رخ می دهد.

چنانچه خمیر دارای این ماده در دمای اتاق باشد، بصورت ارام بالا می آید و خمیر شکلی کرکی پیدا می کند که علت آن نیز حالت ابتدای واکنش های اسیدی و بازی داخل خمیر می باشد. در مرحله بعدی که خمیر درون فر قرار می گیرد، گرما و حرارت باعث سرعت واکنش میان اسید و باز شده و نیز موجب تجزیه جوش شیرین می گردد که در هر 2 حالت گاز خروجی کربن دی اکسید به وجود می اید.

علاوه بر این جوش شیرین در ترد کردن مرغ و گوشت، مانع از دلمه شدن شیر، از بین بردن بو و مزه سرکه نیز می توتند تاثیر گذار باشد.

جوش شیرین ضدعفونی و تمیز کننده منزل

این ماده  یک تمیز کننده سازگار با محیط زیست می باشد و جایگزینی مناسبی برای ماده های شیمیایی است که به وسیله آن می توان وسایل و نقاط مختلف منزل را تمیز و ضد عفونی کرد اما فراموش نکنید که استعمال جوش شیرین روی آلومینیوم موجب از بین رفتن لایه ظریف و ناپایدار آلومینیوم می شود. میزان کمی از جوش شیرین و اب می تواند سطوح زنگ زده را رفع کند. البته آب هرچه سرد تر باشد بیشتر موثر واقع می شود. این ماده دارای خاصیت ضد عفونی کننده است و قارچ و باکتری را رفع می کند.

جوش شیرین در شستشوی البسه

جوش شیرین در شستشوی البسه می تواند موجب نرم کنندگی لباس ها و رفع بوی بد و لکه های زرد و سر سخت بروی سر استین و یقه لباس ها شود. این محصول در ترکیب با مواد شوینده، خاصیت پاک کننده و سفید کنندگی بیشتری را دارا می شود و می تواند لکه های روغنی و حتی جوهر را نیز از بین ببرد.

جوش شیرین در منزل بعنوان تمیز کننده

جوش شیرین در منزل بعنوان تمیز کننده، جلا دهنده جواهرات و زیور آلات، از بین برنده لکه های روی چوب و مبلمان چوبی و حصیری، تمیز کننده قسمت فلزی اتو، رفع کننده زنگ زدگی فلزات، درخشان و تمیز کننده مجسمه ها و ظروف کریستالی و بلور، ضد عفونی کننده توالت و حمام ، باز کننده لوله ها، تمیز کننده لکه های مداد شمعی و جوهر و دوده شومینه و … می باشد.

جهت پاک کردن لکه های چای و قهوه از لیوان ها و فنجان های خود استفاده کنید. به این صورت که با استفاده از یک اسفنج یا مسواک جوش شیرین را بر روی لکه ها بکشید و در اخر با اب گرم آب کشی نمایید.

جوش شیرین به عنوان ضد قارچ

از دیگر کاربرد های این محصول در منزل می توان به ضد قارچ و حذف کننده طبیعی حشرات اشاره کرد زیرا سوسک و مورچه را از خانه فراری می دهد. جوش شیرین جهت مبارزه با آفات باغچه و دفع علوفات هرز هم تاثیر دارد.

خواص جوش شیرین در بهداشت و درمان

برای دندان یک سفید کننده قوی است و از آن در تولید خمیر دندان نیز استفاده می شود. جهت سفید کردن دندان می توانید جوش شیرین را یک دقیقه با مسواک روی دندان های خود بکشید.

جوش شیرین به خاطر دارا بودن خاصیت قلیایی، نرم کننده پوست نیز می باشد و لایه بردار سلول های مرده پوست است. به این منظور خمیری از این ماده و اب تهیه کرده و روی پوست بگذارید. و به دلیل دارا بودن گرانول می تواند از بین برنده جوش های سر سیاه باشد.

جوش شیرین و آب و شکر را به صورت خمیر درآورده و بروی صورت ماساژ دهید. پس از آفتاب سوختگی، تنها لازم است یک حمام با جوش شیرین داشته باشید. خمیر این ماده می تواند به تسکین گزیدگی حشرات کمک کند. جوش شیرین یک تمیز کننده و رفع کننده شوره برای پوست سر و مو می باشد.

جوش شیرین برای بوی بد پا

یکی از مهم ترین کارایی های جوش شیرین، بر طرف کننده بوی بد پا است. برای رفع این مشکل، فقط باید مقداری از آن را درون کفش بریزید.خاصیت قلیایی این ماده می تواند اسید معده را کاهش داده و نیز به دلیل آنتی اکسیدان بودن طبیعی آن به رفع نفخ معده نیز کمک می کند. استفاده جوش شیرین در دراز مدت می تواند به حذف سلول های سرطانی کمک کند.

سخن پایانی درباره جوش شیرین

به غیر خواص های ذکر شده، این ماده دارای خواص های بی شمار دیگری نیز می باشد. در استفاده از جوش شیرین باید مقدار استفاده را رعایت کنید زیرا می تواند مشکلات متعددی نیز برا بدن ایجاد نماید.اگر قصد خرید جوش شیرین به صورت عمده و جزئی دارید با همکاران ما در واحد فروش شرکت شیمی سنتر در ارتباط باشید.

منبع: healthline

هیچ داده ای یافت نشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید