مواد شیمیایی برای استخراج طلا

مواد شیمیایی برای استخراج طلا

مواد شیمیایی برای استخراج طلا

استخراج طلا یک تجارت بین المللی م باشد که در سطح دنیا افراد زیادی آن را انجام می‌دهند و این کار به غیر از قطب جنوب در همه نقاط جهان انجام می‌گیرد. طلا تنها عنصری است است که رنگی درخشان دارد و ارزش آن زیاد است.این فلز نرم و منعطف است و یک رسانای خیلی خوب برای گرما و الکتریسیته می‌باشد. همین طور یکی از فلزات پر ارزش است، این فلز گرانقیمت در برابر خوردگی استحکام خوبی دارد.لازم نیست برای استخراج کردن طلا حتما معدن آن را پیدا کنید بلکه روش‌های دیگری غیر از معدن طلا و زیرخاکی برای استخراج طلا وجود دارد که در این جا با برخی از آن‌ها آشنا می‌شوید.

اسید نیتریک

طلا مثل یک اسفنج است در عملکرد و اسید نیتریک را خیلی سریع به خود جذب می‌نماید. این عمل به اسید نیتریک این توانایی را می‌دهد تا طلا را از بقیه فلزات جدا کند، مثل تکه‌های طلا که از ماسه‌های با رنگ سیاه گرفته می‌شوند.اسید نیتریک یک ماده شیمیایی می‌باشد که این ماده به صورت مایع شفاف عموما برای فعالیت‌های گوناگون صنعتی، فولادی و چوبی به کار گرفته می‌شود. این محصول را می‌توانید از فروشگاه‌های صنعتی یا فروشگاه‌ مواد شیمیایی تهیه کنید.

تنها اسید نیتریک است که توانایی حل کردن مس و نقره را در خود دارد. به همین خاطر برای حذف و جدا کردن فلزاتی مثثل مس ، نیکل و روی، می‌توانید از آن بهره ببرید. به طور مثال برای این که استخراج طلایی که با برد الکترونیکی پوشیده شده می‌توان از این ماده استفاده نمود .طلا در اسید نیتریک حل نخواهد شد پس برای تمییز و تفکیک طلا و نقره می‌توان از این ماده شیمیایی استفاده نمود .

زمان استفاده از این ماده شیمیایی باید صد در صد از ماسک تنفسی استفاده نمایید چون اسید نیتریک زمان واکنش ، از خود یک دودی با رنگ نارنجی و کاملا سمی خارج می‌کند.اولین قدم برای پالایش کردن طلا به وسیله ماده شیمیایی اسید نیتریک شامل درست کردن آکوا رژیا است که به خاطر توانایی این ماده در ذوب کردن طلا به این اسم نامگذاری شده است و بهره بردن از آن برای استخراج طلا کاربردی می‌باشد.

اسید سولفوریک

در بازیابی انواع و اقسام فلزات گران قیمت از اسید سولفوریک استفاده می‌شود این ماده خورنده و خطرناک برای عوض کردن کلرید نقره به فاز فلزی و همچنین برای حل نمودن فلزات گوناگون استفاده می‌شود. البته از این اسید برای جداسازی و چربی گیری جواهرات و همین طور برای آبکاری کردن برنج بر روی سرب هم بهره برده می‌شود.این ماده را باید در ظرف پلیمری که کلفت باشد و مقاوم نگهداری و انبار کرد.

پودر بوراکس

در زمینه کار با فلزات هم شما می‌توانید از بوراکس برای ذوب کردن طلا و تفیکیک نمودن فلز استفاده نمایید. در ذوب کردن طلا به وسیله بوراکس، بوراکس مثل یک اسید تمیز کننده کار می‌کند چون به برداشتن و از بین بردن ناخالصی‌ها از نمونه کمک زیادی می‌کند. با کمی بوراکس، گرما و مقدار علم در این زمینه ، میتوانید طلای خالص را از بین فلزات ناخالصی استخراج کنید.این به این خاطر است که بهره بردن از بوراکس ، نقطه ذوب همه انواع عناصر در یک قطعه مثل طلا را کم می‌کند و علاوه بر ذوب کردن طلا تمام ناخالصی‌ها را به شکل سرباره از طلا تفکیک می‌نماید.

هیدروکلریک اسید

این اسید که معروف به جوهر نمک می‌باشد نمی‌تواند طلا و نقره را داخل خود حل نماید اما کارایی‌های خیلی فراوانی برای استخراج طلا و نقره خواهد داشت و در بسیاری از مواقع به درد شما می‌خورد.

کلرید قطع

افراد تازه کار در زمینه تشخیص دادن طلا در بین محلول‌های اسیدی فقط از پودر کلرید قلع استفاده می‌کنند و با حل نمودن کمی از پودر کلرید قلع در آب و افزودن کمی اسید هیدروکلریک آن را آماده و از این ماده‌ای که به دست امده به عنوان تستر طلا استفاده می‌کنند.استفاده کردن و درست نمودن محلول تستر طلا به وسیله این ماده می‌تواند بودن هیچ گونه ایرادی برای تشخیص دادن طلا از فلزات دیگر استفاده شود و هیچ مشکلی ندارد اما قیمت این ماده خیلی بالا است و از سوی دیگر محلول درست شده بیشتر از یک هفته نمی‌ماند و شما مجبور هستید بعد از گذشت یک هفته آن را دوباره درست کنید.

متابی سولفیت سدیم

این پودر هم یکی از موادی است که برای استخراج طلا به شدت پر کاربرد است و با افزودن این پودر بعد از خنثی کردن اسید، متابی سولغیت به وسیله محلول اسیدی در واکنش قرار می‌گیرند و گاز دی اکسید سولفور پخش می‌شود که این گاز طلا را در ظرف ته نشین می‌نماید.متابی سولفیت سدیم یک نگهدارنده در بین مواد غذایی است اگر چه گرید غذایی هم برای بازیابی طلا تاثیر دارد و به کار می‌رود اما شایسته است که از پودرهای با کیفیت در این زمینه استفاده شود.
متابی سولفیت یکی ار ماده‌هایی است که به شدت برای استخراج کردن طلا نیاز است و برای بیرون کردن طلا از تیزاب مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سولفات آهن

این ماده به صورت ببلورهای سبز رنگ می‌باشد و در تیزاب سلطانی برای بازیابی طلا به کار می‌رود. در زمان خرید صد در صد دقت داشته باشید که سولفات آهن باید به شکل بلور سبز رنگ قرار گیرد و رنگ آن زرد یا سفید نباشد همین طور بعد از قرار دادن در ظرف کاملا درب آن بسته باشد و دور از نور از آن نگهداری نمایید.

پودر روی

روی به خاطر دارا بودن از توان احیای کم می‌تواند برای احیای طلا و بقیه فلزات مورد استفاده قرار گیرد. به خاطر بالا بودن مقدار برخورد پودر روی نسبت به شکل شمشی و ورقه ای، این نوع پودر کارایی بیشتری خواهد داشت.مقدار پودر روی یکی از مباحث خیلی مهم در انتخاب کردن پودر روی چه داخل محلول‌های اسید و چه هم داخل محلول‌های قلیایی می‌باشد.عموما پودرهایی که در بازار وجود دارند اندازه ذرات خیلی ریزی هستند که در زمان افزودن به محلول، شناور می‌شوند و عمل جذب و فیلتر نمودن را مشکل خواهند کرد. بنابراین در زمان خرید علاوه بر خالص بودن به اندازه ذرات هم دقت نمایید.

هیدرازین هیدرات

یکی از انواع احیا کننده‌های خیلی با توان بالا برای استخراج طلا می‌باشد. این ماده بوی خیلی تندی دارد و کاملا سمی می‌باشد در نوع صنعتی عمدتا داخل بشکه‌های دویست لیتری فروخته می‌شود و در گرید آزمایشگاهی به شکل یک لیتری عرضه می‌گردد. هیدرازین هیدرات برای عوض کردن نمک‌های پلاتین به شکل فلزی هم به کار می‌رود.

اسکوربیک اسید یا ویتامین سی

ویتامین سی هم یکی از احیا گران فلز طلا و بقیه فلزات از محلول‌های اسیدی می‌باشد. ویتامین سی مثل متابی سولفیت در زمان افزودن به تیزاب بوی خیلی بدی ندارد و مثل هیدازین هیدرات سمی هم نمی‌باشد.

کلرید آمونیوم

کلرید آمونیوم برای استخراج پلاتین از تیزاب به کار می‌رود. به این صورت که یک محلول خیلی غلیظ از کلرید آمونیوم درست می‌شود و به تیزابی که پلاتین دارد افزوده می‌شود.چیزی که بدست آمده نمک نارنجی پلاتین می‌باشد. انتخاب کردن کلرید آمونیوم خیلی خیلی مهم می‌باشد. ناخالصی که داخل کلرید آمونیوم وجود دارد باعث بازدهی کم پلاتین می‌شود. پس صد در صد از کلرید آمونیوم که کیفیت مطلوبی دارد استفاده نمایید.

دی‌متیل‌گلیوکسیم DMG

خاص‌ترین شیوه برای بازیابی پالادیوم از بقیه محلول‌های اسیدی بهره بردن از دی متیل گلیوکسیم می‌باشد. این پودر دارای قیمت نسبتا بالایی می‌باشد و شرایط نگهداری خیلی ویژه‌ای هم دارد که در زمان تهیه کردن و نگهداری آن باید به آن‌ها دقت کنید.

اسید فرمیک

یک دیگر از موادی که به شدت در احیا کردن قوی است و برای بازیابی فلزهای با ارزش زیاد از آن استفاده می‌شود اسید فرمیک است که از این ماده هم برای استخراج طلا و هم پلاتین استفاده می‌شود.

تیزاب سلطانی

تیزاب سلطانی که به اسم آکوا رجیا هم شناخته می‌شود یک اسیدی به شدت قوی است که معمولا از این ماده برای استخراج طلا استفاده می‌گردد و یک نوع ترکیبی از اسید نیتریک و اسید هیدروکلریک می‌باشد البته با نسبت مولی ۱ به ۳.تیزاب سلطانی توانایی خورندگی خیلی زیادی دارد و می‌تواند به سادگی فلزاتی مثل پالادیوم، پلاتین و حتی طلا را هم داخل خود حل نماید. قوی بودن این ماده و توانایی خوردگی خیلی زیاد آن باعث شده تا از آن در بازیابی فلزات گران قیمت استفاده شود.این ماده اسیدی خیلی خورنده، در اول بی رنگ بود اما بعد از مدت زمان کمی به رنگ قرمز که مایل به رنگ طلایی دارد در می‌آید.

مروج‌ترین کارایی تیزاب برای استخراج طلا و همچنین برای عیار سنجی طلا می‌باشد. از دیگر کارایی‌های تیزاب سلطانی، عیار سنجی طلا به کمک سنگ می‌باشد، بیرون آوردن طلا از سنگ و خاک و حل نمودن بعضی از انواع فلزات مانند پلاتین هم از کاربردهای دیگر این ماده است.علاوه بر این مواردی که ذکر شد از این ماده شیمیایی در حکاکی کردن بر روی انواع فلزات استفاده می‌شود. این ماده برای تفکیک نمودن فلزات و مواد آلی از ابزار و ظروف آزمایشگاهی هم به کار گرفته می‌شود.

مواد شیمیایی لازم برای استخراج طلا از قطعات کامپیوتر

در ویدئو زیر مواد شیمیایی مورد نیاز برای کار استخراج طلا از قطعات الکترونیکی را به صورت کامل توضیح دادیم تا علاوه بر اطلاعات لازم درباره مواد شیمیایی مورد نیاز برای کار استخراج طلا از قطعات الکترونیکی هر ماده را بهتر مسلط شوید.

سخن پایانی

در این مقاله با چند مورد از مواد و پودرهایی که برای استخراج طلا می‌توان از آن‌ها استفاده نمود آشنا شدیم. امیدوارم مطالبی که در این جا بیان شد برای شما مفید باشید.اگر تمایل به تهیه و خرید هر یک از این مواد داشتید می‌توانید با کارشناسان ما مشورت کنید و بعد از آن ماده مورد نظر را با کیفیت مطلوب و قیمت مناسب از مسئول فروش ما خریداری کنید.

جدیدترین مقالات منتشر شده

8 نظر در “مواد شیمیایی برای استخراج طلا

  1. جعفر حیدری گفت:

    سلام و عرض ادب..ببخشید،من اوایل که بلدنبودم،(البته الانم واردنیستم ویکبارتجربه استخراج موفق داشتم)،مقداری برد روبااسیدسولفوریک٩٨درصد،اسیدکاری کردم وحاصلش میدونیددیگه،لجن قهوه ای رنگی شد.آیاکامل حیف شدن بردها،یانه؟چون نگهداشتمشون داخل یک ظرف،ودورنریختمشون.

  2. نادر گفت:

    با سلام . در مورد هیدرازین برای رسوب محلول طلا در تیزاب خواستم بپرسم. چطور باید استفاده کنم. برای اینکه کار کردن با این محلول میگه خیلی خطرناکه.

    1. ناشناس گفت:

      باسلام کلا روش کارت ازاول اشتباه بوده

      1. امید گفت:

        سلام منظور کارت از اول اشتباه بود چی بود کجا اشتباه بود

  3. کامیل خوشنواز گفت:

    سلام من خاک وینگ که خرده طلا دارد روش تیزاب ریختم وبعدازچندروزتیزاب 95درصد هم اضافه کردم بعد فیلترش کردم آب آبی رنگ که بدست آمد روش پودرروی والومنبوم بخش اضافه کردم بعد که به جوش آمد وکف کرد آن رایک پارچه سفید را روی یک صافی گذاشتم وصافی داخل یک صرف بزرگ گذاشتم وان را خالی کردم وبعدازدوساعت داخل پارچه ی خاک قهوی رنگ صاف بدست آمد و داخل ظرف یک آب چروک ازش جداشد حالا نمیدانم آب چروک ازش طلا بدست میآید یا آن خاک قهوی صاف طلا ازش بدست میآید اگررهنمای کنید ممنون میشم

    1. اسفندیار گفت:

      باسلام کلا روش کارت ازاول اشتباه بوده

  4. مجیدفتحی گفت:

    سلام این مواد شیمیایی ها را از کجا خریداری کنیم تا مواد خوب برای استخراج فلزات گرانبها داشته باشیم

    1. وحید طهماسبی گفت:

      سلام جهت تهیه مواد شیمیایی میتوانید با همکاران ما در واحد فروش تماس داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *